Begraafplaats Lochem

Update over de verwachte islamitische begraafplaats in Lochem – Vrijdag 21 juni 2024

 

In 2020 hebben Islamitische Begraafplaatsen Nederland (IBN) en de Lochemse moskeeën gezamenlijk een verzoek ingediend bij de gemeente Lochem voor de oprichting van een islamitische begraafplaats. Deze begraafplaats zal eigendom zijn van en beheerd worden door de islamitische gemeenschap. Sindsdien hebben we hard gewerkt aan de realisatie ervan. Met deze update willen we jullie op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen en de komende stappen.

 

Op 29 juni organiseren wij een bijeenkomst voor de lokale moskeeën en hun gemeenschappen. Tijdens deze bijeenkomst verstrekken we informatie over de voortgang van de aanvraag, de huidige status en de volgende stappen in het proces. We begrijpen dat dit een gevoelig en belangrijk onderwerp is en willen ervoor zorgen dat iedereen goed geïnformeerd is en de kans krijgt om vragen te stellen.

 

Update verzoek islamitische begraafplaats Lochem – Vrijdag 12 juni 2024

 

Hoewel het proces al sinds 2020 loopt, hebben we positieve vooruitgang geboekt. De gemeente is momenteel bezig met de beoordeling van onze aanvraag en de gesprekken verlopen voorspoedig. We verwachten dat we eind 2024 een eigen islamitische begraafplaats in Lochem kunnen realiseren, waar eeuwigdurende grafrust gewaarborgd is volgens islamitische tradities.

 

Hoe kunt u betrokken blijven?

 

Hier zijn enkele manieren waarop u op de hoogte kunt blijven en uw steun kunt tonen:

 

  1. Bijwonen van bijeenkomsten: Kom naar onze bijeenkomsten, zoals de geplande bijeenkomst op 29 juni, om directe updates te krijgen en uw vragen te stellen.
  1. Vrijwilligerswerk: We verwelkomen vrijwilligers die willen helpen bij verschillende aspecten van de begraafplaats.
  1. Donaties: Financiële bijdragen zijn altijd welkom en helpen ons om dit project te realiseren. Meer informatie hierover zal tijdens de bijeenkomst worden verstrekt.

 

Samen werken we aan een toekomst waarin we onze geliefden een waardige en respectvolle laatste rustplaats kunnen bieden, in overeenstemming met onze geloofsovertuigingen.

 

Met vredige groet,

 

Kennisinstituut Al Islah 

Selimiye Moskee Lochem 

Tawba Moskee Lochem 

Islamitische Begraafplaatsen Nederland (IBN)

“Het eerste moskeegenootschap in Nederland dat zich zal richten op islamitische begraafplaatsen.”